KSB Service Belgium en Amcal slaan de handen in elkaar

KSB Service, specialist in onderhoud en herstelling van pompen en afsluiters, heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Amcal uit Lichtervelde, eveneens actief in pompen. "We hebben in Amcal de juiste servicepartner gevonden, om onze nieuwe strategische koers te kunnen varen en samen te groeien", zegt Service Manager Wim De Mesmaeker van KSB Service Belgium.

KSB Service is de divisie van KSB Belgium die instaat voor het onderhoud en herstelling van pompen. Dat gaat van complexe high-end industriële installaties tot de 'gewone' pompen voor particulier gebruik. Vorig jaar werden de werkplaatsen van Antwerpen en in Desselgem samengevoegd tot één grote gezamenlijke huisvesting in St-Gillis-Waas, onder meer om over grotere hefcapaciteit voor zwaardere installaties en meer oppervlakte te beschikken.

"Dat heeft onvermijdelijk tot gevolg dat bepaalde regio's in Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen minder snel bereikbaar zijn voor ons", legt Service Manager Wim De Mesmaeker uit. "Toch willen we onze klanten daar dezelfde service blijven bieden. Om die te garanderen, hebben we gekozen voor een overeenkomst met één bevoorrechte en erkende partner, die we reeds kennen als klant: Amcal in Lichtervelde. Zij hebben de expertise waarop wij volledig vertrouwen, en dat willen we ook duidelijk maken aan onze klanten in de regio."

Amcal heeft ruim een halve eeuw ervaring in pomptechniek en beschikt over een nieuw atelier van 2.000 m², uitgerust met testbank, rolbrug, metaalbewerkingsmachines, .... "Wij zijn trots om ons sinds begin dit jaar de eerste erkende Belgische servicepartner van KSB te mogen noemen", zegt Amcal-zaakvoerder Chris Wybo. "Een sterke service-na-verkoop is altijd een prioriteit van Amcal geweest en dat weten zowel de eindklanten als producenten te waarderen. Wij zetten sterk in op flexibiliteit, beschikbaarheid en voorraad om de herstelling zo vlot mogelijk te laten verlopen."

Aangezien KSB Service de eigen activiteiten voortaan concentreert in één vestiging in Sint-Gilis-Waas voor Vlaanderen en één vestiging in Waver voor Wallonië, wordt er momenteel gezocht naar soortgelijke samenwerkingsverbanden voor andere regio's. Op die manier kan KSB Service ook buiten de eigen actieradius een sterke service blijven garanderen.

Terug naar overzicht